Get that beat 80s-90s

Κριτικές για το βιβλίο “Get that beat 80s-90s”

Get that Beat: Ελληνικό Ροκ 80ς-90ς

‘Το βιβλίο αυτό αποτελεί το ‘ευαγγέλιο’ της ελληνικής ροκ δισκογραφίας όλων των μουσικών ρευμάτων. Αοκνος και ακούραστος μελετητής του εγχώριου ροκ από τα 60 και εντεύθεν, ο Ντίνος Δηματάτης προσφέρει ένα βιβλίο απαραίτητο οδηγό για τον καθένα. Περιεχόμενο που εντυπωσιάζει με την αρτιότητά του, τόσο με τις άγνωστες πτυχές των καλλιτεχνών, όσο και με την ακρίβεια των δισκογραφιών. Απαραίτητο απόκτημα που πρέπει όλοι να έχουμε στην βιβλιοθήκη μας.’

‘Ποπ και Ροκ΄

‘Ο τελευταίος τόμος της μουσικής εγκυκλοπαίδειας που συντάσσει ο Ντίνος Δηματάτης εδώ και χρόνια, διαβάζεται απολαυστικά σα σπονδυλωτό μυθιστόρημα. Δεν είναι εύκολο να συναρμολογηθεί μια τόσο πρόσφατη ιστορία. Κυρίως δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί το στίγμα ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν ακόμη, και μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα στο τηλέφωνο. Ωστόσο, αυτό το φαινομενικό στάδιο αντισταθμίζεται από ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο λεξικό αυτό. Εκτός από τις όποιες πληροφορίες δίνει ο συγγραφέας βάζοντας στο χάρτη του ονόματα συγκροτημάτων και ατόμων, μας πληροφορεί και για τις εντυπώσεις και αντιδράσεις του κοινού όταν πρωτοεμφανίστηκαν, τουλάχιστον οι σημαντικότεροι. Αυτό που αφήνει κατάπληκτο το χρήστη του έργου είναι η ακάθεκτη παρέλαση του συγγραφέα σε όλο το εύρος της σκηνής, από τον Yanni ως τον Ζωρζ Πιλαλί.

‘Echo κ Artis’

‘Ο φοβερός Ντίνος Δημητάτης, χτύπησε πάλι. Αποτέλεσμα αυτού του χτυπήματος είναι ο πολυτιμότερος και πληρέστερος οδηγός της ελληνικής ροκ δισκογραφίας και ιστορίας. Ο συγγραφέας αξίζει ενός μεγάλου ευχαριστώ από όλη την ελληνική ροκ κοινότητα, γιατί με αυτή του τη δουλειά θυμίζει αλλά και καταθέτει μια ιστορία 4 δεκαετιών του εγχώριου ροκ.

Γιάννης Κουντούρης (In Rock)

‘Με 15 ευρώ, το καλύτερο βιβλίο για ροκάδες μουσικόφιλους θα βρω! Αναφώνησα μέσα στο βιβλιοπωλείο και αφού πρώτα έπιασα στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Ντίνου Δηματάτη. Η κοπέλα στο ταμείο με κοιτούσε αποσβολωμένη….’ Καλέ κύριος να φωνάξω ένα γιατρό? Τι πάθατε? Λοιπόν βάζετε τα μποτάκια σας και γραμμή για την αγορά ενός βιβλίου που είναι βουτηγμένο σε τόνους καπνού, αλκοόλ και καλού ελληνικού ροκ εν ρολ… Μα που έβαλα εκείνο το 45άρι των Last Drive γαμώτο μου?

Αρχιμήδης Γ. Παναγιωτίδης (Εξώστης)

‘Τόσο καιρό στο ράφι της βιβλιοθήκης μας υπήρχε ένα κενό. Το ‘GET THAT BEAT 60s-70s’ δεν καταδεχόταν να κάνει παρέες και περίμενε με υπομονή κάτι που να ταιριάζει στην κομψή του τρέλα. Σπαρτάρησε από χαρά όταν πριν λίγες μέρες είδε να πλησιάζει το κατακόκκινο εξώφυλλό του ‘GET THAT BEAT 80s-90s’ και αμέσως κούρδισε τις σελίδες του, αρχίζοντας να παίζει τις πρώτες αυτοσχέδιες και αναρχικές νότες του ύμνου του ελληνικού ροκ. Αναγνώστες και πρωταγωνιστές είναι όλοι για δέσιμο, θα αποφανθούν οι σημαντικοί γιατροί αλλά το πόρισμά τους θα σκεπαστεί από το θρόισμα των σελίδων του βιβλίου, που στην πραγματικότητα είναι το μουσικό κουτί δύο ανεπανέληπτων δεκαετιών. Κρατάμε θέση και για το επόμενο.΄

Βαγγέλης Περρής (Πρωταθλητής)